Kommunikationscoachning

Tanke, känsla, handling

Kommunikationscoachning är för dig som

  • står inför särskilda utmaningar på jobbet
  • hanterar förändringsprocesser, medarbetarsamtal, projekt och presentationer, kompetensutveckling och annan utveckling i kommunikationsarbetet
  • hanterar kommunikation och relation i ledningsgrupp och andra arbetsgrupper
  • är ny på jobbet
  •  är ensaminformatör.

Med  coachning får du mer  mer kunskap, bättre färdigheter och nya insikter om hur du använder och utvecklar din kommunikationskompetens. Vad passar dig bäst just nu? Läs mer om Evolvis olika tjänster:

 Startskott för kommunikationscoach

”Den coachande kommunikatören”. ”Det kommunikativa ledarskapet”. Men vem coachar kommunikatören och hur blir ledarskapet kommunikativt i handling? Svaren blev startskottet för tjänsten kommunikationscoachning. Och svaren på andra vanliga frågor och funderingar i kommunikationsvärlden, såsom:

  • ”Förväntningarna på mig som ensaminformatör är stora, men otydliga. Hur ser mitt ansvar ut?”
  • ”Jag hade förberett mig så väl, hade gjort världens bästa PowerPoint-presentation men ändå kände jag att det blev misslyckat. Är osäker på om publiken förstod vad jag sade?”
  • ”Hela gruppen förstår vikten av kommunikation men när det kommer till operativt arbete och strategier är det som om att kommunikationsfrågorna får stå tillbaka?”
  • ”Jag har varit projektledare för ett stort projekt och nu vill min chef få mig att dra resultatet inför gruppen. Jag har sagt nej. Jag klarar inte av att prata inför så många, trots att jag förstår att det är inte gynnar mig att säga nej.”

En ledare och kommunikatör ska hantera många krav och utmaningar i det dagliga arbetet. Vid rekrytering ställs en rad olika krav på egenskaper, färdigheter och förmågor.  Ofta är dessa krav motstridiga och det behövs sortering och prioritering för att bli effektiv. En coach kan hjälpa till med verktyg för att sortera och prioritera.

Se hit!

Dela med dig av dina erfarenheter av krav på kommunikation och kommunikatörer. Ge exempel på annonser, rekrytering och uppdrag!  Och hur du gjorde för att anta utmaningen att hantera dem. Kommentera nedan i formuläret.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>