Om mig

Startade med viljan att förändra och förbättra

Anette Collaros Hällnäs

Det är inte bara tanken som räknas utan det vi gör. Och för att göra nytt kan det behövas råd, stöd, träning och utbildning under vissa särskilt utsatta perioder. Så blir det roligare på jobbet.

”Den coachande kommunikatören”. ”Det kommunikativa ledarskapet”. Men vem coachar kommunikatören och hur blir ledarskapet kommunikativt i handling? Ledarskapskurser och kompetensutveckling i kommunikation ger helt säkert ny kunskap.  Men det räcker inte alltid. Min drivkraft är att du även behöver göra nya saker utifrån den nya kunskapen, annars gör det ingen skillnad i praktiken. Gå från ord till handling.”

Genom att kombinera egen lång erfarenhet av vad som funkar i praktiken, och genom att kombinera coachning med vetenskapliga metoder om människors och gruppers beteenden så erbjuds det där skräddarsydda stödet.

QA:s med Anette

Varför ska man anlita dig som coach? För att jag har både teori och praktik i bagaget, med tjugo års praktisk erfarenhet av kommunikationsfrågor och verksamhetsutveckling i stora organisationer. Med universitetsexamen i kommunikationsvetenskap, statskunskap och psykologistudier så har jag en vetenskaplig grund och värdesätter fungerande och utforskade metoder. För att jag tror att alla människor har de resurser som behövs för att uppnå det som är viktigt för hen. Jag är engagerad och resultatinriktad. Testa själv!

Vilka kunder arbetar du med? Med den som står inför nya utmaningar och prestationer och behöver stärka tilliten till sig själv. Med kommunikationschefer, kommunikatörer, projektledare och andra ledare och chefer. Med den som står inför förändring och viktiga beslut. Alla som vill.

Vad gör dig unik?  Min långa erfarenhet av kommunikations- och utvecklingsfrågor i stora organisationer och min inriktning på kommunikationscoachning. Jag erbjuder även paket för träning och utbildning inför situationer i arbetet och vardagen som orsakar oro och rädsla. Jag jobbar i dessa fall med beteendeanalys och evidensbaserade metoder som kognitiv beteendeterapi.

Vilka resultat kan en klient förvänta sig i? Att utvecklas både på jobbet och som person och att finna sin egen motivation och mening. Att tänka, känna och göra nytt och hitta nya lösningar på gamla problem. Glädje och mod.

Hur skulle du beskriva ditt arbetssätt? Dels har jag jag en beteendeanalytisk grund samtidigt som jag har hjärta och skratt med i samtalet, är rakt på sak och väjer inte för att ta upp det som skaver. ”Sometimes it takes a thorn to remove a thorn.” 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>